Необходими продукти:
- 75 г 70% черен шоколад
- 4 с.л. нискомаслен йогурт
- 2 белтъка от големи яйца
- 2 ч.л. кафява захар
- Микс от горски плодове
- 100 мл кокосова сметана за разбиване
Начин на приготвяне:
- Разтопете шоколада на водна баня. След като изстина 5-10 мин., разбъркайте в него йогурта.
- Разбийте белтъците на сняг. Сложете в тях захарта и отново разбийте до тази консистенция.
- Добавете белтъците към шоколадовата смес, като първо сипете една лъжица от яйчения сняг, разбъркайте и след това прибавете останалото количество. Бъркайте с шпатула, за да вкарате колкото се може повече въздух в сместа.
- Разбийте кокосовата сметана с миксер, докато стане пухкава.
- В четири чаши за крем разпределете равномерно шоколадовия мус, сметаната и поръсете с микса от горски плодове.
- Приберете в хладилника, за да стегне.
ИЗБРАНО