Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Запечени тиквички с пресни чушки и кашкавал

Неповторима рецепта, която ще ви стане любима

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 големи тиквички
  • 2 домата
  • 2 червени чушки
  • 1 люта чушка, наситнена
  • 1 глава кромид лук
  • 3 стръка пресен лук
  • 3 скилидки чесън
  • 30 г кашкавал
  • Олио
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 50 мл готварска сметана
  • 200 мл вода
  • Пресен копър, наситнен
  • Пресен магданоз, наситнен

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Фурната се загрява на 180 градуса.
  2. Тиквичките се нарязват на шайби и се посоляват, за да си пуснат водата.
  3. Чушките се почистват и се нарязват на колелца.
  4. Доматите се нарязват на едро, двата вида лук - също.
  5. Наситняват се чесънът, копърът и магданозът, а кашкавалът се настъргва.
  6. Тиквичките се подреждат в такивчка, намазана с малко олио.
  7. Отгоре се редят лукът, чесънът, магданозът, лютата чушка и копърът.
  8. Идва ред на чукшките, а поле и на доматите.
  9. Ястието се изпича за 15 мин.
  10. През това време се прави смес от сметаната, водата и настъргания кашкавал. Всичко се разбърква и с получения сос се заливат зеленчуците.
  11. Пекат се още около 10 мин. и са готови. Ястието е подходящо, както за основно блюдо, така и като гарнитура за месни гозби.

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер олио пресен лук пресен магданоз пресен копър люти чушки червени чушки тиквички готварска сметана кашкавал вода сушени домати кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче