Необходими продукти:
- 400 г пресни картофи, нарязани наполовина, ако са големи
- 2 супени лъжици зехтин
- 8 бр. аспержи, почистени и разрязани наполовина
- 2 шепи чери домати
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 2 филета от сьомга, около 140 г всяко
- шепа листа босилек
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Сложете картофите и 1 супена лъжица зехтин в огнеупорен съд, след което печете картофите за 20 минути, докато започнат да покафеняват.
- Прибавете аспержите в тавата, след което я върнете във фурната за още 15 минути.
- Добавете чери доматите и оцета и сложете сьомгата около зеленчуците. Полейте с останалия зехтин и върнете във фурната за последни 10-15 минути, докато сьомгата се сготви.
- Разпръснете отгоре листата босилек и поднесете.
ИЗБРАНО