Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Запечена сьомга с пресни картофи и аспержи

Един лек, пролетен специалитет

20’ Подготовка
50’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г пресни картофи, нарязани наполовина, ако са големи
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 8 бр. аспержи, почистени и разрязани наполовина
  • 2 шепи чери домати
  • 1 супена лъжица балсамов оцет
  • 2 филета от сьомга, около 140 г всяко
  • шепа листа босилек

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 220 градуса.
  2. Сложете картофите и 1 супена лъжица зехтин в огнеупорен съд, след което печете картофите за 20 минути, докато започнат да покафеняват.
  3. Прибавете аспержите в тавата, след което я върнете във фурната за още 15 минути.
  4. Добавете чери доматите и оцета и сложете сьомгата около зеленчуците. Полейте с останалия зехтин и върнете във фурната за последни 10-15 минути, докато сьомгата се сготви.
  5. Разпръснете отгоре листата босилек и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чери домати картофи босилек балсамов оцет аспержи сьомга

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче