Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Яйца по бенедиктински

Един брънч не би могъл да мине без тях

5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 с.л. бял винен оцет
  • 4 яйца на стайна температура
  • 4 препечени филийки
  • 4 слайса шунка

За соса холандез:

  • 125 г масло
  • 2 жълтъка
  • ½ ч.л. бял винен оцет
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • Щипка лют червен пипер

Начин на приготвяне:

  1. В тенджера сипете около 2 л вода заедно с оцета и я оставете да заври. Намалете котлона, за да започне да къкри леко.
  2. Счупете яйцата във водата едно по едно и ги оставете да се сварят, но не напълно. Трябва да бъдат рохки.
  3. За да приготвите соса холандез, разтопете маслото в тиган и с лъжица отстранете образувалия се бял слой. Поддържайте го топло.
  4. В купа сложете жълтъците, белия винен оцет, щипка сол и супена лъжица ледена вода. Разбъркайте леко с телена бъркалка, след което сложете купата на водна баня и продължете да бъркате за 3-5 минути.
  5. Махнете от огъня и бавно прибавете маслото, малко по малко, докато сместа започне да го поема и се образува вече кремообразният сос холандез.
  6. Накрая сложете лимоновия сок и лютия червен пипер. Поддържайте соса топъл, докато дойде време за сервиране.
  7. Разпределете малко от соса на всяка препечена филийка, след което сложете отгоре по 1 слайс шунка и накрая - яйце. Завършете с хубава лъжица от соса върху яйцето и поднесете веднага.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло винен оцет яйца хляб лимонов сок шунка лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче