Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта ”Смъртоносен шоколад”

От Милена Борисова Милена Борисова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За блатовете:

8 яйца,
500 гр.захар,
16 с.л.вряла вода,
6 с.л какао,
350 гр.брашно,
1 бакпулвер;

За крема:

500 гр. маскарпоне,
150 гр. пудра захар,
375 мл течна сметана,
525 гр. нат. шоколад,
2 с.л.ром

Начин на приготвяне: Разделяме белтъците от жълтъците, разбиваме белтъците на сняг, жълтъците със захарта се разбиват, прибавя се какаото, врялата вода. Към получената смес се прибавят белтъците, след това брашното с бакпулвера. Пече се на два пъти в застлана с готварска хартия форма. Получените два блата се разрязват на две и се получават четири, които се сиропират със захарен сироп.

Приготвяне на крема: Сметаната се загрява до кипване, прибавя се шоколада и се маха от котлона. Бърка се до получаване на еднородна смес която се охлажда. Маскарпонето се разбива с пудрата захар, двете смеси се съединяват и се прибавя ромът. С получения крем се слепват блатовете, като първия се намазва със сладко от малини, отгоре крем и така се редува. Измазва се цялата с крем и се украсява по желание. Аз я украсих с шоколадов фондан и розички от него.

Да ви е сладко.

Дайте оценка:

Тагове: маскарпоне яйца бяла захар пудра захар какао бакпулвер готварска сметана вода натурален шоколад брашно ром

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче