Необходими продукти:
- 700 г цедено кисело мляко
- 700 г сок от моркови
- 5 с.л. мед
- 2 с.л. пчелен прашец
- 3 пак. желатин
- 2 готови блата за торта
- 15 бр. кайсии
- 150 г кайсиев ликьор (лимонов)
- 100 мл запарка от невен
- цветове невен
- шепа касис
Начин на приготвяне:
- В тортена форма се поставя блат на дъното, напоява се с част от ликьора и чая от невен. Нареждат се плътно кайсии наполовинки отгоре и се залива с 400 мл сок от моркови с един разтворен желатин. Слага се във фризер за 30 минути да се стегне.
- След това се налага вторият блат, напоява се с останалия ликьор и чая от невен. Отгоре изсипваме добре разбитата смес от млякото, 2 желатина, разтворени в останалият сок от моркови, меда и прашеца.
- Украсяваме с невен и касис и връщаме тортата във фризера да се стегне поне за час.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО