Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Спагети болонезе

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 пакет спагети (450 г)
450 гр телешка кайма
400 гр едро кълцани домати
1 глава лук
1 стрък целина (зелената част)
1 морков
200 мл червено вино
3 ск. чесън
50+30 мл зехтин
1 ч.л. риган
1 ч.л. захар
1/2 връзка магданоз
150 гр сирене пармезан или кашкавал
чер пипер
сол


Спагетите се слагат да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата се слага 1/2 - 1 с. л. сол и 2 с. л. зехтин. В тиган се слага 50 ml зехтин, в който се слага да се задушава нарязаният на ситно лук. Добавя се ситно нарязаният морков и продължава да се задушава. Добавя се и счуканият чесън. Прибавя се каймата, като се разбърква добре, за да не става на бучки и се пържи 5 - 6 мин. Добавят се доматите, нарязаната на ситно целина, риганът, магданозът, захарта и виното. Оставя се да ври на слаб огън 12 - 15 мин., като при необходимост се добавя вино. Подправя се на вкус със сол и чер пипер.
Сервира се по 2 начина:
- сварените вече спагети се изсипват в тигана и се обръщат няколко пъти, докато се хомогенизират заедно със соса.
- спагетите се навиват на гнездо и се слага в него сосьт.
Предлага се отделно настърганото сирене или кашкавал.

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер червено вино лук домати моркови магданоз целина телешка кайма кафява захар спагети кашкавал пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче