Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

1 л сладкарска сметана,
6 с.л. захар,
4 г или 1 с. л. нес кафе,
65 г крем карамел на прах,
3 бр. жълтъци,
карамелен топинг за намазване

Отделяме 1 ч. ч. сметана, прибавяме жълтъците, захарта, кафето и карамела и се разбива. Остатъка от сметана слагаме да заври и прибавяме разбитата смес, и оставяме да заври отново, като бъркаме непрекъснато. Формата която се използва е дълбока, къдрава като кексова, но без дупка. Намазва се с карамеления топинг, след което изсипваме топлата смес и оставяме 12 часа да се стегне, след което се обръща в голяма чиния. Сервира се нарязана на парчета, оформени от формата на купата.

Дайте оценка:

Тагове: бяла захар сладкарска сметана нескафе жълтък

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче