1 л сладкарска сметана,
6 с.л. захар,
4 г или 1 с. л. нес кафе,
65 г крем карамел на прах,
3 бр. жълтъци,
карамелен топинг за намазване
Отделяме 1 ч. ч. сметана, прибавяме жълтъците, захарта, кафето и карамела и се разбива. Остатъка от сметана слагаме да заври и прибавяме разбитата смес, и оставяме да заври отново, като бъркаме непрекъснато. Формата която се използва е дълбока, къдрава като кексова, но без дупка. Намазва се с карамеления топинг, след което изсипваме топлата смес и оставяме 12 часа да се стегне, след което се обръща в голяма чиния. Сервира се нарязана на парчета, оформени от формата на купата.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО