Необходими продукти:
- 4 жълтъка
- 1 ч.ч захар
- 400 мл прясно мляко
- 2 ванилии
- 400 мл сметана
- 4-5 праскови
- 2/3 ч.ч. захар
- бучка масло
- 1 с.л. вода
- 1 черен шоколад
Начин на приготвяне:
- Млякото се слага на котлона да заври. Жълтъците се разбиват със захарта и към тях на тънка струя се сипва горещото мляко. Върнете отново на котлона и бъркайте около десет минути. Свалете от огъня, добавете ванилиите и оставете да се охлади. Разбийте сметаната и я прибавете към охладения крем, като разбърквате внимателно.
- Сипете захарта, маслото и водата в касерола и карамелизирайте. Към карамела добавете обелените и нарязани на кубчета праскови. Оставете да се разтопи карамелът, разбърквайте от време на време, докато се сгъсти. Охладете и прибавете към жълтъчно-сметановия крем. Капнете няколко капки есенция ром.
- В продълговата форма, застлана със стреч фолио, изсипете 1/4 от крем, настържете плътно от шоколада. Пак крем, шоколад и т.н.Завършете с крем. Завийте хубаво и поставете във фризера да стяга. Обърнете в подходяща чиния и декорирайте по желание.
- Преди поднасяне, оставете за няколко минути да се отпусне и нарежете на порции.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО