1 пак. кори за баница
4 с.л. краве масло
4 яйца
7 с.л. брашно тип 500
1,50 ч.ч.захар
1 пак. ванилия
1 л краве прясно мляко
1.
Натрошаваме суровите кори, прибавяме разтопеното масло или маргарин към тях, разбъркваме и ги слагаме във фурната да се запекат. От време на време ги разбъркваме, за да не загорят, и да се опекат равномерно всички до златисто.
2.
За млечния крем: Разбиваме 4 яйца с 1 1/2 чаша захар до побеляване, добавяме 7 с. л. брашно и ванилията. Слагаме млякото на котлона, като се сгорещи, махаме встрани и изсипваме на тънка струйка сместа и бъркаме енергично, до сгъстяване на крема.
3.
В същата тавичка, в която сме запекли корите, слагаме един плътен слой от тях и отгоре слагаме крем, пак кори, крем и така до свършване на двете.
4.
Накрая трябва да има крем, и тънък слой ситно натрошени кори отгоре, може да декорираме с шоколадови или захарни цветни пръчици. Хубаво е сладкишът да престои няколко часа, за да поемат корите крема и да се насладите на един невероятен десерт.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.