Подложка:
50 гр. масло,
75 гр. захар,
600 гр.сливи /праскови и др.плод/,
Тесто:
70 гр. масло,
120 гр. захар,
2 яйца,
200 гр. брашно,
2 ч.л. бакпулвер,
140 гр. прясно мляко,
настъргана кора от лимон
Подложката: маслото и захарта се разтопяват направо в тавичката за печене на сладкиша. Нареждат се плодовете, нарязани на резенчета ветрилообразно.
Тестото: разбиват се маслото и захарта до побеляване, добавят се яйцата, млякото, кората от лимон и брашното, пресято с бакпулвера. Разбива се с миксер до хомогенност. Пече се на 160 градуса 40 минути до зачервяване. Още топъл се обръща в тортена чиния. Охлажда се. При сервиране се гарнира с топка сладолед порцията по желание.
Опитайте, невероятен летен сочен сладкиш, доставящ на небцето усещане за лято и свежа прохлада!
Подложка:
50 гр. масло,
75 гр. захар,
600 гр.сливи /праскови и др.плод/,
Тесто:
70 гр. масло,
120 гр. захар,
2 яйца,
200 гр. брашно,
2 ч.л. бакпулвер,
140 гр. прясно мляко,
настъргана кора от лимон
Подложката: маслото и захарта се разтопяват направо в тавичката за печене на сладкиша. Нареждат се плодовете, нарязани на резенчета ветрилообразно.
Тестото: разбиват се маслото и захарта до побеляване, добавят се яйцата, млякото, кората от лимон и брашното, пресято с бакпулвера. Разбива се с миксер до хомогенност. Пече се на 160 градуса 40 минути до зачервяване. Още топъл се обръща в тортена чиния. Охлажда се. При сервиране се гарнира с топка сладолед порцията по желание.
Опитайте, невероятен летен сочен сладкиш, доставящ на небцето усещане за лято и свежа прохлада!
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност