1 шаран (2-3 кг)
100 г корен или стъбла от целина
3 глави лук
1/2 малка ч.ч. зехтин
2 моркова
5 домата
5 скилидки чесън
1 ч.ч. орехови ядки
1 връзка магданоз
1-2 лимона 1 ч.ч. вода сол черен пипер
Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В зехтина с малко сол и вода се слага нарязаният на филийки лук, морковите, целината, нарязани на ивички и накрая - нарязаните на дребно домати.
Добавят се ситно нарязаните орехи, обеленият чесън, един лимон - обелен и нарязан на филийки. Разбърква се добре всичко, подправя се със сол. С така приготвената плънка се напълва шарана и се зашива. Намазва се с олио и се слага в намазнена тава или гювеч. Върху него се нареждат резенчета домат и лимон, долива се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване. Поднася се с бяло вино.
1 шаран (2-3 кг)
100 г корен или стъбла от целина
3 глави лук
1/2 малка ч.ч. зехтин
2 моркова
5 домата
5 скилидки чесън
1 ч.ч. орехови ядки
1 връзка магданоз
1-2 лимона 1 ч.ч. вода сол черен пипер
Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В зехтина с малко сол и вода се слага нарязаният на филийки лук, морковите, целината, нарязани на ивички и накрая - нарязаните на дребно домати.
Добавят се ситно нарязаните орехи, обеленият чесън, един лимон - обелен и нарязан на филийки. Разбърква се добре всичко, подправя се със сол. С така приготвената плънка се напълва шарана и се зашива. Намазва се с олио и се слага в намазнена тава или гювеч. Върху него се нареждат резенчета домат и лимон, долива се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване. Поднася се с бяло вино.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност