Необходими продукти:
- 5-6 с.л. зехтин
- 800 г перлен лук
- 1,5 кг заек
- сол
- пипер
- 30 г универсално брашно
- 1 с.л. доматено пюре
- 100 г червено вино
- 50 г оцет
- 400 г домати от консерва
- 150 г вода
- 1/2 с.л. захар
- 1 с.л. бахар плодове
- 1 пръчка канела
- 2-3 дафинови листа
- 1 кубче пилешки бульон
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
- Поставете тенджерата под налягане на силен огън и добавете 2-3 с.л. зехтин.
- Добавете лука без да го режете и го задушете за 3-4 минути, докато омекне.
- В същото време поставете тиган на силен огън и добавете 2-3 с.л. зехтин.
- Сложете заека в купа и добавете сол, черен пипер, брашно и разбъркайте добре. Поставете го в тигана и го запържете за 3-4 минути, докато месото стане златисто от всички страни.
- Прехвърлете заека в тенджерата под налягане и добавете доматеното пюре.
- Деглазирайте с виното и след като то се изпари, сложете оцета, доматите от консерва, водата, захарта, бахара, канелата, дафиновите листа, кубчето пилешки бульон и едро накълцания чесън.
- Покрийте с капака, завъртете предпазния клапан на правилния индикатор за налягане и оставете ястието да ври на умерен огън за 20 минути.
- Сервирайте яхнията като я поръсите с мащерка, черен пипер, зехтин и поднесете парчета пресен хляб.