Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само за половин час: Заешка яхния под налягане

Невероятен вкус в тенджерата под налягане

5’ Подготовка
25’ Време за готвене
7 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 5-6 с.л. зехтин
  • 800 г перлен лук
  • 1,5 кг заек
  • сол
  • пипер
  • 30 г универсално брашно
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 100 г червено вино
  • 50 г оцет
  • 400 г домати от консерва
  • 150 г вода
  • 1/2 с.л. захар
  • 1 с.л. бахар плодове
  • 1 пръчка канела
  • 2-3 дафинови листа
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 2 скилидки чесън

 

Начин на приготвяне: 

  1. Поставете тенджерата под налягане на силен огън и добавете 2-3 с.л. зехтин.
  2. Добавете лука без да го режете и го задушете за 3-4 минути, докато омекне.
  3. В същото време поставете тиган на силен огън и добавете 2-3 с.л. зехтин.
  4. Сложете заека в купа и добавете сол, черен пипер, брашно и разбъркайте добре. Поставете го в тигана и го запържете за 3-4 минути, докато месото стане златисто от всички страни.
  5. Прехвърлете заека в тенджерата под налягане и добавете доматеното пюре.
  6. Деглазирайте с виното и след като то се изпари, сложете оцета, доматите от консерва, водата, захарта, бахара, канелата, дафиновите листа, кубчето пилешки бульон и едро накълцания чесън.
  7. Покрийте с капака, завъртете предпазния клапан на правилния индикатор за налягане и оставете ястието да ври на умерен огън за 20 минути.
  8. Сервирайте яхнията като я поръсите с мащерка, черен пипер, зехтин и поднесете парчета пресен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер дафинов лист червено вино лук домати пилешки бульон оцет бяла захар канела доматено пюре бахар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче