Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- Пресен розмарин, стръкове
- Червен пипер
- Черен пипер
- Сол
- Зехтин
- Краве масло
- Сокът от 2 портокала
- Резените от други 2 портокала
Начин на приготвяне:
- В една купичка се забърква марината от зехтина, портокаловия сок, малко мащерка, червен пипер, сол и черен пипер. Пилето се намазва добре от всички страни, както и в кухината, където се слагат няколко стръкчета розмарин. Завива се в хартия за печене и се оставя в хладилника между 6 и 24 часа.
- Фурната се загрява на 180 градуса с включен вентилатор. На дъното на намазана със зехтин тавичка се редят резени портокал и стръкове розмарин. Ръси се сол и черен пипер, а отгоре се слага пилето. Поставят му се няколко резена краве масло и ястието се пече до получаване на приятна коричка.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО