Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само в две стъпки: Пиле с портокалова марината

Насладете се на този средиземноморски разкош

5’ Подготовка
45’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • Пресен розмарин, стръкове
  • Червен пипер
  • Черен пипер
  • Сол
  • Зехтин
  • Краве масло
  • Сокът от 2 портокала
  • Резените от други 2 портокала

Начин на приготвяне:

  1. В една купичка се забърква марината от зехтина, портокаловия сок, малко мащерка, червен пипер, сол и черен пипер. Пилето се намазва добре от всички страни, както и в кухината, където се слагат няколко стръкчета розмарин. Завива се в хартия за печене и се оставя в хладилника между 6 и 24 часа.
  2. Фурната се загрява на 180 градуса с включен вентилатор. На дъното на намазана със зехтин тавичка се редят резени портокал и стръкове розмарин. Ръси се сол и черен пипер, а отгоре се слага пилето. Поставят му се няколко резена краве масло и ястието се пече до получаване на приятна коричка.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло сол черен пипер червен пипер розмарин портокал пиле

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче