1,200 брашно
40 гр.мая
1 с.л.захар
1 ч.л.сол
2-3 яйца
1 кофичка кисело мляко+1/2ч.л.сода
2-3 с.л.олио
1 с.л.ракия/може и без нея/
1 жълтък за намазване
Маята се разтваря на кашичка с хладка вода 1 с.л. захар, 2 с.л. брашно и се оставя да се активира Когато е готова се добавя към брашното и другите съставки и с хладка вода омесваме средно меко тесто, разделяме на 3 части и оставяме да се отпусне за 10-15 мин. след което оформяме.... На снимките се вижда добре оформянето на външния и вътрешен кръг на питката. Пека на 180 гр. до зачервяване покривам с фолио и доопичам до готовност След изваждане от фурната намазвам с олио
ИЗБРАНО