За 6 порции:
1 глава кромид лук
1-2 моркова
1 стрък селъри (целина)
2-3 с.л. зехтин
150 г гъби печурка
1 тиквичка
2-3 скилидки чесън
200 г суров спанак
1/2 ч.ч. ориз
черен пипер
1 с.л. сол
щипка сух джоджен
В тенджера се завира около 1/2 л вода. Последователно се прибавят нарязаните кромид лук, моркови, целина, сол и зехтинът. Оставя се да ври 15 минути.
Гъбите се почистват, нарязват и добавят към супата. Налива се още около 1 л вода.
Тиквичката се бели и реже на малки кубчета, добавя се към супата. Измитият спанак се нарязва на дребно и се прибавя. Оставя се да ври 10 минути.
След това се слага почистеният ориз и останалите подправки. Долива се 1,5 ч.ч. вода и се оставя да ври още 10-15 минути.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО