Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За ньоките:
3 жълтъка
200 г рикота
100 г бяло брашно
30 г пармезан
сол
пипер
индийско орехче

За доматеният сос:
2 скилидки чесън
щипка пеперончино (по желание)
1 консерва домати на кубчета
босилек
сол
пипер
зехтин
пармезан

За ньоките: всички продукти се смесват като се образува меко тесто (не трябва да се премесва защото ще стане лепкаво и няма да се получи). Разделяме го на 3 равни части, които с помощта на ръцете оформяме като дълги пръчки с дебелината на показалец.

С набрашнен нож режем парчета през 1 см. разтояние. Получените ньоки са перфектни и така, но ако искате да се заиграете може, с помощта на вилица да оформите ньоките, като ги натиснете с пръст и приплъзнете надолу. Така пастата се свива като мидичка от едната страна, а от другата се оформят реснички. Тези вдлъбнатинки ще помогнат за по доброто задържане на соса върху пастата.

След като направим всичките ньоки, слагаме тенджера с подсолена вода на единия котлон и тиган да се загрява на другия. Нарязваме чесъна и го запържваме заедно с пеперончиното за 30 секунди във вече нагорещения тиган, изсипваме консервата с домати, подправяме със сол и пипер, намаляваме котлона и оставяме да къкри за 6 - 7 мин. През това време водата в тенджарата трябва да ври и пускаме ньоките на малки дози във водата. Когато рикотените изкушения изплуват на повърхноста значи са готови и ги прехвършяме директно в доматеният сос. Готвим още 1-2 мин добавяме нарязания босилек и спираме котлона. При сервиране се поръсва с пармезан, зехтин и връхче босилек за украса.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче