Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Неустоими хрупкави филийки със смокини, бурата и прошуто

За специален или не чак толкова специален повод

5’ Подготовка
5’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 филийки хляб с квас
  • зехтин
  • Крема сирене тип "Филаделфия"
  • 2 х 100 г топки бурата, отцедени
  • 8 слайса прошуто
  • 4-6 зрели смокини, грубо накъсани или разполовени
  • Шепа пресни мащерка или риган, само листата
  • балсамов оцет, за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте грил тиган на силен огън, намажете всяка страна на хляба с малко зехтин, след това препечете от всяка страна до златистокафяво.
  2. Разпределете крема сиренето върху препечения хляб. Накъсайте или нарежете буратата на едри парчета и я подредете върху филията.
  3. Сложете прошутото отгоре, след което добавете парчетата смокини.
  4. Поръсете с мащерката, полейте със струйка зехтин и малко балсамов оцет.

Поднесете с хубава чаша вино.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин мащерка смокини крема сирене хляб балсамов оцет прошуто