Необходими продукти:
- 4 филийки хляб с квас
- зехтин
- Крема сирене тип "Филаделфия"
- 2 х 100 г топки бурата, отцедени
- 8 слайса прошуто
- 4-6 зрели смокини, грубо накъсани или разполовени
- Шепа пресни мащерка или риган, само листата
- балсамов оцет, за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте грил тиган на силен огън, намажете всяка страна на хляба с малко зехтин, след това препечете от всяка страна до златистокафяво.
- Разпределете крема сиренето върху препечения хляб. Накъсайте или нарежете буратата на едри парчета и я подредете върху филията.
- Сложете прошутото отгоре, след което добавете парчетата смокини.
- Поръсете с мащерката, полейте със струйка зехтин и малко балсамов оцет.
Поднесете с хубава чаша вино.