Предлагаме ви рецептата за миди с масло и бяло вино на Илиана Николова от кулинарния блог Щъркелово гнездо, която тя сподели с нашите приятели от MM TV.
Необходими продукти:
- 1 кг миди
- 150 мл бяло вино
- 70 г краве масло
- 2 с.л. зехтин
- 4-5 скилидки чесън
- черен пипер
- девесил
- магданоз
- сол
Начин на приготвяне:
- В по-голяма тенджера се слагат маслото и зехтина и се загряват. Прибавя се чесъна и се готви около 30 секунди, като се разбърква. Почистените и измити миди (по начина, който описах по-горе) се слагат в тенджерата. Изсипва се бялото вино и тенджерата се захлупва с капак. Мидите се готвят, докато се отворят. След като са се отворили, вече са готови. Поръсват се с малко сол, черен пипер и пресните подправки.
KELA Тенджера с приставка за готвене на пара
Вместимост: 2,5 л. • Устойчива на фурна до 180°C
- Преди сервиране, ако има миди, които не са се отворили по време на приготвянето, се отстраняват и се изхвърлят.
- Мидите се поставят в подходящ съд и се поливат със соса от готвенето.
И след това си облизвате пръстите!
ИЗБРАНО