Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Миди с масло и бяло вино

Ако си търсите оправдание да си оближете пръстите...

Предлагаме ви рецептата за миди с масло и бяло вино на Илиана Николова от кулинарния блог Щъркелово гнездо, която тя сподели с нашите приятели от MM TV.

Необходими продукти:

  • 1 кг миди
  • 150 мл бяло вино
  • 70 г краве масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 4-5 скилидки чесън
  • черен пипер
  • девесил
  • магданоз
  • сол

Начин на приготвяне:

  1. В по-голяма тенджера се слагат маслото и зехтина и се загряват. Прибавя се чесъна и се готви около 30 секунди, като се разбърква. Почистените и измити миди (по начина, който описах по-горе) се слагат в тенджерата. Изсипва се бялото вино и тенджерата се захлупва с капак. Мидите се готвят, докато се отворят. След като са се отворили, вече са готови. Поръсват се с малко сол, черен пипер и пресните подправки.

    KELA Тенджера с приставка за готвене на пара

    Вместимост: 2,5 л. • Устойчива на фурна до 180°C

  2. Преди сервиране, ако има миди, които не са се отворили по време на приготвянето, се отстраняват и се изхвърлят.
  3. Мидите се поставят в подходящ съд и се поливат със соса от готвенето.

И след това си облизвате пръстите!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин миди бяло вино краве масло чесън сол черен пипер девисил магданоз

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче