250 гр кайма, 1 глава лук, 1 супена лъжица галета, черен пипер, чубрица, 8 бр. гъби; За пълнежа: 150 гр шунка, 50 гр кашкавал, 3 супени лъжици квасена сметана
Смесете каймата с настърганият лук, подправките и галетата. Размесете добре. Оформете на 8 топки. Измийте гъбите и ги обелете. Вземете едно топче кайма, разплескайте го и сложете в средата цялата гъба. Загърнете добре, но отвора на гъбата да остане. Наредете ги в намаслена тава.
Нарежете шунката на кубчета и напълнете гъбите. Разбъркайте сметаната с кашкавала и малко черен пипер. Допълнете гъбите с тази смес, като оформите на купчинка.
Печете на 190 градуса за около 20 минути или до готовност.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО