Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За целувчения блат и целувките:
3 белтъка
1 ч.ч захар
1 с.л нишесте
3 с.л кокосови стърготини

За парфето:
3 жълтъка
50 г захар
50 г бял шоколад
200 мл прясно мляко
250 г сметана
2 желатина
10 топчета диня
5-6 целувки
2-3 с.л кокосови стърготини за желирания слой
200 мл сок от диня
1 желатин
топчета от пъпеш

За украса:
сметана
бял шоколад

Разбийте белтъците на пухкав сняг. Добавете захарта и продължете да разбивате до твърди връхчета. Прибавете нишестето и разбъркайте с шпатула. Прибавете и стърготините и пак разбъркайте внимателно. Очертайте на хартия за печене кръг 22 см. Изсипете целувчената смес в пош и очертайте и запълнете кръга. От останалата смес направете целувки. Печете на 100 градуса за около 1 час. Извадете от фурната и оставете да изстинат. В тенджерка разбийте жълтъците, захарта и млякото. Сложете я на котлона и оставете да заври. Бъркайте около 5 минути и добавете шоколада и желатина, предварително накиснат в малко студена вода. Разбъркайте хубаво, за да се разтопи. Оставете да се охлади и след това го прибавете към разбитата сметана и пюрето от пъпеш. В ринг поставете блата. Изсипете 1/2 от крема. Поръсете с кокосови стърготини. По края наредете топчетата от диня, а в средата целувките. Покрийте с останалата част от крема. Загладете хубаво и оставете във фризера за 30 минути. Извадете и отгоре наредете топчетата от пъпеш и диня. Към сока от диня добавете желатина (приготвен според указанието). Изсипете го внимателно върху топчетата. Върнете тортата в хладилника поне за 5-6 часа, най-добре цяла нощ. Извадете и украсете с розички сметана и настърган на ситно бял шоколад.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче