Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лучена супа с фасул

Пригответе си и хлебче за топене

10’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Не се учудвайте, че именно лукът е скромната на пръв прочит съставка, която съставлява основата за тази вкусна чорбичка. Когато го запържим добре, за да добие онзи почти прегорял опушен аромат и го смесим с оризовия оцет, това се превръща в идеалния начин да овкусим белия фасул. Би било чудесно и ако разполагате с пресен селски хляб, защото онова, което ще остане на дъното на чинията, определено не е за изхвърляне.

Необходими продукти:

  • Зехтин или олио
  • 2 глави кромид лук
  • Сол
  • 5 скилидки чесън
  • Черен пипер
  • Прясна мащерка
  • 0,5 л зеленчуков бульон
  • Оризов оцет
  • 2 консерви бял боб
  • 1 с.л. ябълков оцет

Начин на приготвяне:

  1. На дъното на дълбока тенджера загрейте 2 с.л. зехтин на умерен огън. Нарежете лука на шайби, посолете го и го запържете, докато хване лека коричка. В този случай 5 мин. са достатъчни. Обърнете го от другата страна и пържете още 5 мин.
  2. Добавете 5 скилидки чесън, нарязани на тънко, както черния пипер и листата от мащерка. Рабъркайте добре.
  3. Излейте зеленчуковия бульон и оризовия оцет в тенджерата и изчкайте докато сместа започне да къкри.
  4. Време е да добавите и съдържанието на двете консерви бял боб като преди това го изплакнете в гевгир под течаща студена вода, за да се махне отделилото се в консервите нишесте. Прибавете две ч.ч. вода и 1 с.л. ябълков оцет. Изчакайте сместа да заври. Оставете на умерен огън за около 40 мин. и опитайте на сол.
  5. Сервирайте в малки купи, като украсите всяка порция с още от прясната мащерка. Поднесете с хрупкави парченца селски хляб.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук прясна мащерка бульон оцет ябълков оцет бял боб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче