2 с.л. брашно
2 с.л. масло
250 г настърган кашкавал
500 мл прясно мляко
щипка настъргано индийско орехче
1 ч.л. босилек
настърган корен целина
2 скилидки чесън
1 глава червен лук
2 моркова
2 домата
черен пипер
500 г кайма
1 зелена чушка
1 червена
1 люто чушле
Нарязваме на ситно морковите, чесъна и лука и ги запържваме 1-2 минути в зехтин. Леко посоляваме и се задушава заедно с нарязаните на ивици чушки и чушлето. Към сместа се прибавят доматите, нарязани на 3-4 мм. Подправя се с целина и босилек.
Каймата запържваме отделно в олио и петдесетина грама вода. Правим сос "Бешамел", като запържваме брашното в масло за не повече от минута. Добавяме охладено прясно мляко и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Бърка се за минута, докато се сгъсти.
В тава с малко зехтин и сос бешамел поставяме сгънат лист кори, разпределя се малко от плънката с каймата. Втори лист се поръсва с кашкавал, преди да се прегъне, и вече разпределяме и от другите плънки. По уместно е да оставим повече от доматите най-отгоре, както и да размесим от кашкавала със соса бешамел, за да хване коричка. Печем на 180 градуса до 30 минути.
ИЗБРАНО