Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем карамел

От Clubs.dir.bg Clubs.dir.bg
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Продукти: 6 яйца, 1 л. прясно мляко, 1 и 1/2 ч. чаша захар, 2 ванилии, 5-6 с.л. захар за карамела.

Яйцата леко се разбиват със захарта. Добавят се млякото и ванилията. Приготвя се карамелът, като се бърка непрекъснато и се разпределя по купичките. Когато карамелът на дъното се втвърди, се разпределя яйчната смес. Кремът се пече на водна баня (водата трябва да стига един пръст под ръба на формичките), на 130-140 градуса, 2 часа и половина.

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар ванилия прясно мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче