Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

*масло - 250 гр.
*пудра захар - 250 гр.
*смляно кафе - 50 гр.
*яйца - 6 бр.
*смлени орехови ядки - 100 гр.
*брашно - 200 гр.
*бакпулвер - 10 гр.
*коняк - 8 с.л. + 2 к.ч. вода
*бял шоколад - 50 гр.


Пресейте брашното и го смесете с кафето и бакпулвера. Разтопете маслото и го смесете с пудрата захар до гладък крем. Към тях прибавете едно по едно жълтъците, които предварително сте отделили от белтъците и разбийте сместа добре. Белтъците разбийте на сняг.
Започнете да прибавяте на части ореховите ядки, брашняната смес и белтъците. Бъркайте внимателно с лопатка. След като сте смесили всичко, изсипете сместа в тавичка покрита с хартия за печене.
Печете в загрята фурна на 170 градуса за около 30 мин. Проверявайте готовността с дървена клечка. Оставете да изстине в тавичката. Преместете в поднос. Смесете коняка с водата и сиропирайте сладкиша. Изчакайте да поеме сиропа и поръсете с настърган бял шоколад.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар бяло брашно орехи бял шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче