Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хумус от червено цвекло

От Ваня Рангелова Ваня Рангелова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

250 г червено цвекло, сварено в малко вода до омекване
2 с.л. сусамов тахан
5 с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
щипка сол
черен пипер

Всички продукти се смилат с пасатор. Към гореизброените могат да се добавят шепа орехи, малко хрян. Няма нужда от допълнителна мазнина, тъй като таханът омазнява сместа достатъчно. Хумусът е с приятен и малко необичаен вкус. Можете да се сервирате с кисели краставички и арабски питки и, разбира се, с чаша изстудено бяло вино.

Дайте оценка:

Тагове: чесън сол черен пипер лимонов сок цвекло тахан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче