Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Домашни еклери

От Цветемира Ив.Денева Цветемира Ив.Денева
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
2 Трудност

Еклери:
1 ч.ч. вода и
1/2 ч.ч. олио завират на котлона
. Прибавя се наведнъж
1 ч.ч. брашно ,
1 каф.л. сол и
5 с.л пудра захар.

Маха се тенджерата от котлона и се бърка докато сместа се отдели от стените на съда. Като се охлади малко се прибавят 1 по 1- 5 яйца. Хубаво се бърка докато се получи еднородна смес. В тавичка покрита с хартия се оформят малки кръгчета с помощта на лъжица. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса докато се зачервят(около 30 мин.). Кремът е нишесте лимон.

Дайте оценка:

Тагове: олио пудра захар вода брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче