Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Чийзкейк с къпини

За едно специално преживяване

15’ Подготовка
80’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 г обикновени бисквити, натрошени
  • 50 г бадеми, смлени
  • 100 г масло, разтопено
  • 700 г крема сирене
  • 220 г захар
  • 1 с.л. и 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 3 яйца
  • 250 г къпини и още една шепа допълнително
  • 250 г заквасена сметана
  • Няколко листа мента

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете бисквитите, бадемите и маслото, след което притиснете сместа към дъното на 18-20 см фирма за торта, застлана предварително с хартия за печене. Печете 15 мин. и охладете напълно, докато стегне блатът.
  2. Намалете температурата на фурната до 140 градуса. На дъното ѝ поставете тава за печене, пълна с вода.
  3. Разбийте крема сиренето с 200 г захар. Когато се смесят напълно, разбъркайте ваниловия екстракт и прибавете към сместа всички яйца едно по едно. Накрая сложете и заквасената сметана. Отново разбъркайте добре.
  4. Смелете къпините с блендер, след което минете течността през фина цедка. Изхвърлете семките.
  5. Смесете 1 ч.л. ванилов екстракт с останалата захар. Оставете настрана.
  6. Изсипете половината от сместа за чийзкейка върху бисквитения блат. Отгоре намажете и половината от пюрето от къпини, след което с помощта на дървен шиш направете красиви серпентини, като смесите плодовата със сместа от сирене и захар.
  7. Повторете същото с другата половина от пюрето и основния крем.
  8. Печете чийзкейка за 50 мин. до 1 час, или докато краищата му станат твърди, а центърът - подвижен.
  9. Изключете фурната, отворете леко вратата и оставете сладкишът да се охлади вътре, докато почти изстине.
  10. Извадете го и го оставете на стайна температура още известно време.
  11. Приберете чийзкейка в хладилника за една нощ.
  12. На следващия ден украсете десерта с шепа пресни къпини и боровинки и с листа мента.
  13. Съхранявайте го в хладилник до три дни, въпреки че според нас това изобщо няма да ви се наложи.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар крема сирене ванилия заквасена сметана прясна мента бадеми обикновени бисквити къпини

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче