Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Аламинут: Риба по йеменски

Лесна рецепта с достъпни продукти

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г филе от треска
  • 1 глава червен лук
  • 1 червена люта чушка
  • 2 моркова
  • 6 дафинови листа
  • 500 г домати от консерва
  • 1 с.л. кафява захар
  • 2 с.л. олио
  • 3 скилидки чесън
  • 4 с.л. лимонов сок
  • Магданоз, наситнен

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Филето се измива и се подсушава, след което се нарязва на големи парчета. Лукът и морковът се оформят на колелца, а лютата чушка се почиства от семената и се разрязва на едро.
  2. В дълбок тиган се поставя половината от треската, отгоре половината от зеленчуците и няколко дафинови листа, след което същото се повтаря с останалите риба и зеленчуци.
  3. Доматите се намачкват добре и се смесват с олиото, захарта и малко сол. Сместа се прехвърля в тигана при останалите продукти и се включва котлонът на умерено силна степен до завиране. То се оставя така за 10 мин.
  4. Рибата се разпределя в плоски чинии, заедно със соса.
  5. В хаванче се счуква чесънът с щипка захар, малко наситнен магданоз и лимонов сок. Всяка порция се посипва с малко от този дресинг и треската по йеменски се сервира, докато е още гореща.

 

Дайте оценка:

Тагове: риба чесън дафинов лист олио червен лук домати моркови магданоз яхния тиган люти чушки кафява захар лимонов сок задушаване

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче