От стари готвачи знам , при запръжката 1 лъжица олио и половин пакетче масло. Няма да навреди и лъжица брашно
От преди 200 години българите са яли шкембе с ЧИЛИ?! . Не е ли с ЛЮТА ЧУШКА специалисте
Вари се много реже се и се слага 1/3бульон от шкембето 2/3 прясно мляко предварително сварено и масло леко препържено с червен пипер да ви е сладко сол накрая защото стяга шкембето да се вари
Тайната на хубавото шкембе е да се вари в бульон от телешки кости. Най -добре джолан. И никакви полуфабрикати. Да Ви е сладко.
Колко е получил предлагащия рецептата от фирмите производители на желираното шкембе на шайби?Малко брашно при запръжката преди червеният пипер въобще не разваля вкуса.
Цар Борис навремето като ходел по Рила ял невероятно вкусно шкембе в една хижа. После никой от готвачите му не можал да се доближи до вкуса в планината. Отишъл втори път в хижата и като питал за тайната му казали - Най-важната хитринка е шкембето да не е съвсем добре измито... Промяната е факт!
задължително се слага малко брашно иначе става една измита гола вода
Прекрасна рецепта, обаче аз не слагам дафинов лист и добавям много повече масло. Наздраве на готвача.
Абе приятелю, ти някога сварил ли си яйце през живота си, че да даваш акъл за шкембе. Не драскай глупости като не си в час.
Юлияне, за пореден път се убедих , че Космоса ти е по понятен от готвенето!
Дискусия