Най-добре се пошират с черупката с уред су вид във вода 75 градуса за 13 минути .След това се слагат в ледено студена вода за да се спре готвенето и жълтъка да остане течен.
Коги преименували Панагюрище в Поше?
Поширани, викаш... На село им викаме Забулени, всички го знаят, всички го разбират! Иначе, пък, едно време, преди да плейтне боба, баба му добавяше доматен зест в запръжката, която монтираше с олио и деглазираше с доматено конкасе. Аз тичах в зимника ,за да донеса буркан люто чорбаджийско халапеньо с чесново-магданозено песто, а дядо нарязваше на тънки слайсове дехидратирана свинска мазнина, поръсена със сол и горски билки... ГУРМЕ!!!!
Ъъъъ това не са ли яйца на очи?
‘Поширани’? Това от коя английска дума идва - posh или poach ? Или пък от турската ‘пош’ (носна кърпа)?
След като заври, намалете котлона, докато водата заври :-)))))))))))
Дискусия