Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Дискусия

19-05-2023 09:26:30
Iva (нерегистриран)

Зелник( моето семейство приготвяне и аз все още правя с накълцано и леко запържено кисело зеле) Това беше нашата новогодишна баница с късмети и не само за нова година си е правихме. Само зеле да има:)

14-06-2023 11:43:40
внпр (нерегистриран)

Това обаче не е от "нечуваните" баници. А и се нарича така, защото е с нещо зелено, най-често праз, а зеле в него обикновено няма. Другото вече си е баница с кисело зеле ;)

19-05-2023 08:56:51
Манси (нерегистриран)

В Кърджалийския край съм ял баница от разточени кори с плънка от... макарони? Голяма гадост... :)

18-05-2023 08:44:21
Тъй (нерегистриран)

Толковс нескопосано написана стстия от човек, който явно не познава обичаите и традициите при пригорвяне на баници. Неграмотни описания, лучник и пататник ама изобщо не са баница по никакви критерии. Изкривяват и лъжат в тскива писания

18-05-2023 06:07:41
off (нерегистриран)

лученик се прави и в Добруджа, но като вита баница

18-05-2023 04:32:40
Димитрова (нерегистриран)

Ние пък правим солена баница с тиква. Знам я от Благоевград.

ВикторЦонков
18-05-2023 04:22:56
ВикторЦонков

Щеше да е добре и по една снимка да има.

18-05-2023 03:35:40
У дома... (нерегистриран)

...жена ми прави баници с различни плънки, спанак, лопуш, лук и кайма. В книгата "Тримата мускетари" има рецепта за баница "Дядо Марто", плънката е от птиче месо и гъби, а на вкус е бижу.

18-05-2023 03:32:08
... (нерегистриран)

Ми... баници като баници, чак пък едва ли да сме ги чували :))) На мен любима ми е баницата с ориз, която на местно наречие нямам идея как се казва, но пак е от родопския край.

Вашето тефтерче