Френска селска торта - медена

Категория:
Време за приготвяне:
45 минути
Аватарот: Соня Шатевана 06.12.2012г.

Продукти

16 порции - 26 см

за блатовете

2-3 с.л. мед
150  г захар
50 г маргарин (масло)
2 яйца + щипка сол
1 ванилия
1 ч.л. сода бикарбонат
350-400 г брашно

крем

900 г квасена сметана
200 г пудра захар
150 г крем сирене
орехи

Начин на приготвяне

Блатове

     в малка тенджерка се смесват меда, захарта  и маргарина
    поставят се на котлона на слаб огън и се бърка до разтопяване
    яйцата се разбиват с щипка сол и се прибавят към топлата смес,разбърква се и се добавя содата
    изчаква се да заври, вари се 1-2 минути при непрекъснато разбъркване и се добавя брашното
    оттегля се и се бърка, меси до получаване на лепкаво тесто
    разделя се на 6 -7 топки
    всяка се разточва до  много тънка, почти прозрачна кора

    прехвърля се върху застлана с хартия тава и с помощта на ринг, чиния или друга тава се изрязва до правилна форма и желания размер -24-26 см
    пекат се по 2 едновременно във фурна предварително загрята на 180 С с вентилатор за 3-4 минути (наблюдавайте за да не прегори)
    изваждат се и се оставят да изстинат

За крема

    сметаната се разбива с пудрата захар
    всяка кора се маже обилно с крем и се поръсва с смлени или счукани орехи.
    отгоре се завършва със сметана или

крем, получен от 100 мл течна сметана и 150 г крем сирене с 1-2 с.л. пудра захар

    покрива се и се оставя в хладилника за една нощ
    украсява по желание с орехи, пресни  плодове или сладко
    най-добра е на другия ден

Коментари