Необходими продукти:
- 2 ч.л зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 супена лъжица сладък червен пипер
- 2 скилидки чесън, счукани
- 300 г микс от гъби, нарязани
- 150 мл телешки или зеленчуков бульон
- 1 супена лъжица сос "Уорчестър" или вегетарианска алтернатива
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- малка връзка магданоз, нарязан на ситно
- 250 г варен ориз
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие и запържете лука до омекване за около 5 минути.
- Добавете червения пипер и чесъна, след което гответе още 1 минута. Сложете гъбите и гответе на силен котлон, като разбърквате често, около 5 минути.
- Налейте бульона и соса "Уорчестър". Оставете сместа да заври, бъркайте 5 минути, докато сосът се сгъсти, след това изключете котлона и разбъркайте заквасената сметана и по-голямата част от магданоза. Уверете се, че тиганът не е на котлона или сосът може да се пресече.
- Загрейте сварения ориз, след това разбъркайте останалия наситнен магданоз и сервирайте със строганова от гъби.
ИЗБРАНО