Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вегетариански строганов с гъби

Поднесете с пухкав ориз

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 ч.л зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 супена лъжица сладък червен пипер
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 300 г микс от гъби, нарязани
  • 150 мл телешки или зеленчуков бульон
  • 1 супена лъжица сос "Уорчестър" или вегетарианска алтернатива
  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • малка връзка магданоз, нарязан на ситно
  • 250 г варен ориз

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие и запържете лука до омекване за около 5 минути.
  2. Добавете червения пипер и чесъна, след което гответе още 1 минута. Сложете гъбите и гответе на силен котлон, като разбърквате често, около 5 минути.
  3. Налейте бульона и соса "Уорчестър". Оставете сместа да заври, бъркайте 5 минути, докато сосът се сгъсти, след това изключете котлона и разбъркайте заквасената сметана и по-голямата част от магданоза. Уверете се, че тиганът не е на котлона или сосът може да се пресече.
  4. Загрейте сварения ориз, след това разбъркайте останалия наситнен магданоз и сервирайте със строганова от гъби.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън червен пипер лук магданоз бульон заквасена сметана ориз гъби сос "Уорчестър"

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче