Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Веган бургер от цвекло

Вкусът му не е за подценяване

30’ Подготовка
40’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 лук, нарязан на четвъртини
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 200 г печурки
  • 250 г тофу
  • 100 г сварено цвекло (може и от буркан, но не трябва да е в кисела марината)
  • 1 х 400 г консерва черен боб
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. веган майонеза
  • 1 с.л. мисо паста
  • 100 г овесено брашно
  • 2 с.л. смляно ленено семе
  • 50 г орехи
  • 200 г кафяв ориз, сварен
  • 8 питки за бургери
  • Няколко листа хрупкава салата
  • 1 авокадо, намачкано
  • 8 слайса веган кашкавал

Начин на приготвяне:

  1. Сложете лука в чопър и го разбийте с големината на оризови зърна.
  2. В голям тиган загрейте 1 с.л. зехтин и в него запържете лука за 10 мин., докато омекне и стане златист. Прибавете чесъна и гответе още около минута. Изсипете ги в голяма купа.
  3. Разбийте гъбите в чопър отново до големината на оризови зърна и ги запържете за 10-15 мин. в тигана с 1 с.л. зехтин. Прехвърлете ги при лука.
  4. Сложете тофуто, цвеклото, боба, доматеното пюре, майонезата, мисото, брашното и лененото семе в блендер или кухненски робот и ги смелете до гладкост. Прибавете ги в купата при лука и гъбите.
  5. Накрая в чопър сложете ориза и орехите и ги смелете до желаната от вас големина. Сложете и тях в купата.
  6. Размесете всички продукти добре и от тях оформете бургерите с големината на питките. Охладете ги за 30 мин. преди да ги готвите.
  7. Загрейте тиган на умерена степен на котлона. Намажете с олио двете страни на бургерите и ги запечете в тигана за 5-8 мин. от всяка страна. Не ги обръщайте твърде често, тъй като е възможно да се разпаднат.
  8. Малко преди да ги махнете от котлона, сложете по един слайс кашкавал върху всеки бургер.
  9. Изпечете на сух тиган питките и започнете да сглобявате сандвичите като сложите салата, авокадо и бургерите от цвекло. Може да добавите любимите си сосове. Поднесете топли и в компанията на пържени картофки.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук салата боб питки за бургер доматено пюре ориз гъби цвекло авокадо тофу ленено семе

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче