ПРОДУКТИ: 1 кг.кайма, лук, 2 филии сух хляб, прясно мляко, топено сирене, кисели краставички, бекон, кашкавал, маслини, гъби, подправка за кайма
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се омесва с нарязания на ситно лук и накиснатия в прясното мляко хляб.
Добавя се подправка за кайма. Оформят се 10 кюфтета, като в средата на всяко се прави кладенче и сеслага парченце бекон, топено сирене, гъбка, кашкавал, маслинки и всичко друго, което имате в хладилника.
След като се напълни, кладенчето се затваря, за да стане като кюфте. Пекат се в намаслена тава на умерена фурна до зачервяване и като са почти готови,
около тях се насипват картофи и след няколко минути кюфтенцата са готови.
ДА ВИ Е СЛАДКО.
Правим тези кюфтета често, защото стават хубави и всеки път могат да имат различен вкус в зависимост от това, какво се сложи като плънка. Консумират се със студена бира в приятна компания.
ПРОДУКТИ: 1 кг.кайма, лук, 2 филии сух хляб, прясно мляко, топено сирене, кисели краставички, бекон, кашкавал, маслини, гъби, подправка за кайма
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се омесва с нарязания на ситно лук и накиснатия в прясното мляко хляб.
Добавя се подправка за кайма. Оформят се 10 кюфтета, като в средата на всяко се прави кладенче и сеслага парченце бекон, топено сирене, гъбка, кашкавал, маслинки и всичко друго, което имате в хладилника.
След като се напълни, кладенчето се затваря, за да стане като кюфте. Пекат се в намаслена тава на умерена фурна до зачервяване и като са почти готови,
около тях се насипват картофи и след няколко минути кюфтенцата са готови.
ДА ВИ Е СЛАДКО.
Правим тези кюфтета често, защото стават хубави и всеки път могат да имат различен вкус в зависимост от това, какво се сложи като плънка. Консумират се със студена бира в приятна компания.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност