Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Туршия от червено зеле

Завладяваща с наситения си цвят

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г червено зеле, фино настъргано на ренде мандолина
  • 1 с.л. морска сом
  • 500 мл ябълков оцет
  • 200 мл червено вино
  • 300-400 г кафява захар
  • 2 с.л. черен пипер на зърна
  • 6 дафинови листа
  • 2 с.л. синапено семе

Начин на приготвяне:

  1. Настърганото зеле се слага в гевгир на мивката и се поръсва със сол. Оставя се за два-три часа, след което се отцежда и измива. Подсушава се с чиста кърпа.
  2. Оцетът, виното, захарта (400 г за по-сладък вкус), зърната черен пипер и дафиновите листа се слагат в голяма и широка тенджера. След като заври, котлонът се намаля и маринатата се оставя да къкри, докато се редуцира наполовина. Когато е готова, оставя се настрани за 10 мин.
  3. Маринатата се прецежда, за да се отстранят дафиновите листа и черния пипер.
  4. В купа се смесва зелето и синапеното семе. Залива се с маринатата, след което се прехвърля в буркани с винтови капачки.
  5. Готовите буркани се слагат в хладилника, където ще издържат един месец.

Дайте оценка:

Тагове: морска сол черен пипер дафинов лист червено вино ябълков оцет кафява захар червено зеле

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче