Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тортила с бъркани яйца и кашкавал

Идеални за засищаща закуска или обяд

10’ Подготовка
5’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 тортила питки
  • 4 яйца
  • 100 г настърган кашкавал
  • 1 с.л. масло (или зехтин)
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 с.л. прясно мляко (по желание, за по-пухкави яйца)
  • Малко нарязан магданоз (по избор)
  • По желание: свежа рукола, резенчета авокадо, печени чушки или домат

Начин на приготвяне:

  1. В купа разбийте яйцата с щипка сол, черен пипер и млякото. Загрейте маслото в незалепващ тиган на умерен огън и изсипете яйчената смес. Бъркайте с шпатула, като внимавате да не ги пресготвите - трябва да останат сочни и леко кремообразни. Свалете от огъня и оставете настрани.
  2. Загрейте леко тортила питките - за няколко секунди в сух тиган или във фурна. Така стават по-еластични и лесни за навиване.
  3. В центъра на всяка питка разпределете от бърканите яйца, поръсете с настърган кашкавал и, ако желаете, добавете свежа рукола, домати, печени чушки или резенчета авокадо.
  4. Прегънете двата странични края навътре, след което завийте питката стегнато на руло. Ако желаете, можете да я запечете в тиган, за да стане златиста.
  5. Нарежете всяко рулце на две и сервирайте топло или студено, с кисело мляко, сос от авокадо или свежа салата по избор.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло рукола домати магданоз яйца прясно мляко кашкавал авокадо печени чушки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче