Необходими продукти:
- 4 тортила питки
- 4 яйца
- 100 г настърган кашкавал
- 1 с.л. масло (или зехтин)
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 с.л. прясно мляко (по желание, за по-пухкави яйца)
- Малко нарязан магданоз (по избор)
- По желание: свежа рукола, резенчета авокадо, печени чушки или домат
Начин на приготвяне:
- В купа разбийте яйцата с щипка сол, черен пипер и млякото. Загрейте маслото в незалепващ тиган на умерен огън и изсипете яйчената смес. Бъркайте с шпатула, като внимавате да не ги пресготвите - трябва да останат сочни и леко кремообразни. Свалете от огъня и оставете настрани.
- Загрейте леко тортила питките - за няколко секунди в сух тиган или във фурна. Така стават по-еластични и лесни за навиване.
- В центъра на всяка питка разпределете от бърканите яйца, поръсете с настърган кашкавал и, ако желаете, добавете свежа рукола, домати, печени чушки или резенчета авокадо.
- Прегънете двата странични края навътре, след което завийте питката стегнато на руло. Ако желаете, можете да я запечете в тиган, за да стане златиста.
- Нарежете всяко рулце на две и сервирайте топло или студено, с кисело мляко, сос от авокадо или свежа салата по избор.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО