За блата:
2 яйца,
1/2ч.ч. захар,
1/2ч.ч. брашно
за парфето:
1пакет бисквити Роден край,
2 кофички кисело мляко 3,6%масленост,
10 супени лъжици захар,
1 бурканче сладко,
3 пак.желатин,
1 компот от кайсии
за украса:
1 шоколад
Започваме с блата: разбиваме яйцата със захарта на пяна с миксер, а брашното прибавяме бавно като бъркаме с лъжица .Печем в ринг тавичка, като на дъното поставяме хартия за печене. Изпичаме блата,изваждаме го и го поставяме в поднос, като отново слагаме стената на ринга на блата. Смесваме киселото мляко, смлените бисквити, захарта, сладкото и плода на компота. Разбъркваме всичко и прибавяме желатина който предварително сме разтворили в 1/2ч.ч. сок от компота, отново разбъркваме добре и изсипваме върху блата. Така тортата престоява най-малко 5 часа в хладилник /желателно е една нощ/, изваждаме ринга внимателно и поръсваме с настърган шоколад отгоре и отстрани.
За блата:
2 яйца,
1/2ч.ч. захар,
1/2ч.ч. брашно
за парфето:
1пакет бисквити Роден край,
2 кофички кисело мляко 3,6%масленост,
10 супени лъжици захар,
1 бурканче сладко,
3 пак.желатин,
1 компот от кайсии
за украса:
1 шоколад
Започваме с блата: разбиваме яйцата със захарта на пяна с миксер, а брашното прибавяме бавно като бъркаме с лъжица .Печем в ринг тавичка, като на дъното поставяме хартия за печене. Изпичаме блата,изваждаме го и го поставяме в поднос, като отново слагаме стената на ринга на блата. Смесваме киселото мляко, смлените бисквити, захарта, сладкото и плода на компота. Разбъркваме всичко и прибавяме желатина който предварително сме разтворили в 1/2ч.ч. сок от компота, отново разбъркваме добре и изсипваме върху блата. Така тортата престоява най-малко 5 часа в хладилник /желателно е една нощ/, изваждаме ринга внимателно и поръсваме с настърган шоколад отгоре и отстрани.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност