1 стар хляб,
маргарин 200 гр.,
1 ч .чаша натрошени орехи,
1 ч.ч. пудра захар,
стафиди,
кофичка изцедено кисело мляко, подсладено с 1 ч.ч.пудра захар,
какао-3 суп.л.,
захар -1 суп. л.,
3 суп. л. студена вода за глазурата,
0.500 кг ягоди,
смлени орехи за украсата.
Хлябът се прави на трохи, без кората, разбърква се с маргарина, орехите, захарта, стафидите, сместа се, поставя в кръгла форма и се залива с подсладеното и отцедено кисело мляко. Оставя се да престои 12 часа в хладилника, оформя се кръгъл блат и се залива с предварително разбитото какао със захарта и 3 суп.л. студена вода. Украсява се с ягодите (може и с готови цветни целувки), отстрани се поръсва със смлените орехи. Става много вкусна - да си оближеш пръстите. Добър апетит.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО