Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта ”Криза”

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 стар хляб,
маргарин 200 гр.,
1 ч .чаша натрошени орехи,
1 ч.ч. пудра захар,
стафиди,
кофичка изцедено кисело мляко, подсладено с 1 ч.ч.пудра захар,
какао-3 суп.л.,
захар -1 суп. л.,
3 суп. л. студена вода за глазурата,
0.500 кг ягоди,
смлени орехи за украсата.

Хлябът се прави на трохи, без кората, разбърква се с маргарина, орехите, захарта, стафидите, сместа се, поставя в кръгла форма и се залива с подсладеното и отцедено кисело мляко. Оставя се да престои 12 часа в хладилника, оформя се кръгъл блат и се залива с предварително разбитото какао със захарта и 3 суп.л. студена вода. Украсява се с ягодите (може и с готови цветни целувки), отстрани се поръсва със смлените орехи. Става много вкусна - да си оближеш пръстите. Добър апетит.

Дайте оценка:

Тагове: ягоди стафиди пудра захар какао кафява захар кисело мляко орехи маргарин

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче