За четирите блата:
11 белтъка,
200 гр захар,
50 гр брашно,
300 гр смлени орехи,
За крема:
1 пакет суха сметана,
200 мл студено прясно мляко,
100 гр. млечен шоколад (разтопен),
2 с.л. какао,
2 с.л. Нутела крем,
За заливане:
100 гр черен шоколад,
40 гр млечен шоколад,
150 гр течна сметана (Heavy Whipping Cream),
За декорация:
16 половинки от орехи,
смлени ядки шам фъстък,
2 вида кокосови стърготини
*Белтъците и захарта се разбиват на сняг с миксер.
*Добавя се брашното и орехите, като се бърка с дървена лъжица внимателно.
*От така получената смес се изпичат четири блата (на 350 F)
*Oставят се да истинат и през това време се прави крема, като към сухата сметана се прибавя прясното мляко и се разбива с миксер.
Добавяме и останалите съставки.
*Следва сглобяване на тортата - ред блат, ред крем.
*Готовата торта се намазва с крем отгоре и отстрани и се оставя да се стегне за 2-3 часа в хладилника.
*Следва приготвянето на заливката.Течната сметана се загрява и отстранява от котлона (по-лесно става, ако имате melting pot na Wilton), прибавят се черния шоколад (нарязан на парчета) и 40 гр млечен шоколад. Бърка се непрекъснато до получаване на хомогенна смес. Оставя се да се охлади, но да е течен.
*Тортата се залива с така приготвения шоколадов ганаш и декорира с орехови половинки, смлени ядки - шам фъстък и кокосови стърготини.
*Най-вкусната торта, която някога съм правила! Да Ви е сладко! :)
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност