Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта Гараш

От Mariana Mariana
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За четирите блата:

11 белтъка,
200 гр захар,
50 гр брашно,
300 гр смлени орехи,

За крема:


1 пакет суха сметана,
200 мл студено прясно мляко,
100 гр. млечен шоколад (разтопен),
2 с.л. какао,
2 с.л. Нутела крем,

За заливане:


100 гр черен шоколад,
40 гр млечен шоколад,
150 гр течна сметана (Heavy Whipping Cream),

За декорация:


16 половинки от орехи,
смлени ядки шам фъстък,
2 вида кокосови стърготини

*Белтъците и захарта се разбиват на сняг с миксер.
*Добавя се брашното и орехите, като се бърка с дървена лъжица внимателно.
*От така получената смес се изпичат четири блата (на 350 F)
*Oставят се да истинат и през това време се прави крема, като към сухата сметана се прибавя прясното мляко и се разбива с миксер.
Добавяме и останалите съставки.
*Следва сглобяване на тортата - ред блат, ред крем.
*Готовата торта се намазва с крем отгоре и отстрани и се оставя да се стегне за 2-3 часа в хладилника.
*Следва приготвянето на заливката.Течната сметана се загрява и отстранява от котлона (по-лесно става, ако имате melting pot na Wilton), прибавят се черния шоколад (нарязан на парчета) и 40 гр млечен шоколад. Бърка се непрекъснато до получаване на хомогенна смес. Оставя се да се охлади, но да е течен.
*Тортата се залива с така приготвения шоколадов ганаш и декорира с орехови половинки, смлени ядки - шам фъстък и кокосови стърготини.
*Най-вкусната торта, която някога съм правила! Да Ви е сладко! :)

Дайте оценка:

Тагове: бяла захар сладкарска сметана черен шоколад какао прясно мляко шамфъстък течен шоколад млечен шоколад орехи брашно белтък кокосови стърготини

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче