Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тестени сарми с кайма

Стават бързо и лесно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • Тесто за пица
  • 350 г кайма
  • Праз лук, наситнен
  • Чесън, наситнен
  • Зехтин
  • Мащерка
  • Риган
  • Босилек
  • Доматено пюре
  • Кашкавал, настърган
  • Сол
  • Черен пипер
  • Краве масло

Начин на приготяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. В нагорещен тиган с 2 с.л. зехтин на дъното запържете каймата заедно с малко мащерка, сол, черен пипер, чесъна и наситнения праз.
  3. Разстелете тестото в квадратна форма.
  4. Намажете горната му част с малко зехтин и доматено пюре. Поръсете с риган и босилек.
  5. Изсипете месната плънка надлъжно в единия му край и навийте на руло.
  6. Нарежете го на еднакви шайби с дебелина 4-5 см.
  7. На дъното на подходяща тавичка, намазана с краве масло, наредете шайбите с кой да е отрязан край надолу, покрийте съда с хавлия и го оставете за около 20 мин., за да се понавдигне тестото.
  8. Махнете хавлията и печете във фурната за 20 мин.
  9. Малко преди края на процеса извадете тавата и поръсете тестените сарми с настъргания кашкавал и върнете ястието във фурната, докато той се поразтопи, но все пак гледайте да не загори.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън сол черен пипер мащерка праз кайма риган кашкавал доматено пюре босилек

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче