Необходими продукти:
- Тесто за пица
- 350 г кайма
- Праз лук, наситнен
- Чесън, наситнен
- Зехтин
- Мащерка
- Риган
- Босилек
- Доматено пюре
- Кашкавал, настърган
- Сол
- Черен пипер
- Краве масло
Начин на приготяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- В нагорещен тиган с 2 с.л. зехтин на дъното запържете каймата заедно с малко мащерка, сол, черен пипер, чесъна и наситнения праз.
- Разстелете тестото в квадратна форма.
- Намажете горната му част с малко зехтин и доматено пюре. Поръсете с риган и босилек.
- Изсипете месната плънка надлъжно в единия му край и навийте на руло.
- Нарежете го на еднакви шайби с дебелина 4-5 см.
- На дъното на подходяща тавичка, намазана с краве масло, наредете шайбите с кой да е отрязан край надолу, покрийте съда с хавлия и го оставете за около 20 мин., за да се понавдигне тестото.
- Махнете хавлията и печете във фурната за 20 мин.
- Малко преди края на процеса извадете тавата и поръсете тестените сарми с настъргания кашкавал и върнете ястието във фурната, докато той се поразтопи, но все пак гледайте да не загори.
ИЗБРАНО