20 г желатин,
500 г кисело мляко,
3,6 процента,
1 чаена чаша захар,
100 г суха ягодова сметана,
около 19 бишкоти,
около 150 гр. сладко по ваш избор,
100 мл сок от компот
Изсипете желатина в около 120 мл студена вода, изчакайте да набъбне и го разтворете на водна баня. Разбийте киселото мляко и захарта с миксер.
В отделна купа разтворете сметаната в малко мляко или вода (според указанията на опаковката) и я смесете с киселото мляко. Към тази смес добавете желатина. Разбъркайте, докато се получи пухкав крем.
Покрийте формата за кекс или терин с големина 30 см стените и дъното с найлоново фолио. Изсипете половината от крема и разпределете равномерно. Леко потопете четири по две бишкоти в сока от компот и ги подредете по дължина върху крема. Отгоре внимателно изсипете сладкото и го разпределете равномерно. Покрийте с останалата част от крема и загладете. Потопете в сока от компот 11 бишкоти и ги подредете отгоре върху крема плътно една до друга. Сложете терина в хладилника за около 4-5 часа или около 2 часа във фризера. В подходяща чиния обърнете терина с бишкотите надолу. Внимателно отстранете фолиото. Преди сервиране може да охладите допълнително за по-дълго време терина във фризера. Леденото удоволствие ще допълни страхотния вкус.
20 г желатин,
500 г кисело мляко,
3,6 процента,
1 чаена чаша захар,
100 г суха ягодова сметана,
около 19 бишкоти,
около 150 гр. сладко по ваш избор,
100 мл сок от компот
Изсипете желатина в около 120 мл студена вода, изчакайте да набъбне и го разтворете на водна баня. Разбийте киселото мляко и захарта с миксер.
В отделна купа разтворете сметаната в малко мляко или вода (според указанията на опаковката) и я смесете с киселото мляко. Към тази смес добавете желатина. Разбъркайте, докато се получи пухкав крем.
Покрийте формата за кекс или терин с големина 30 см стените и дъното с найлоново фолио. Изсипете половината от крема и разпределете равномерно. Леко потопете четири по две бишкоти в сока от компот и ги подредете по дължина върху крема. Отгоре внимателно изсипете сладкото и го разпределете равномерно. Покрийте с останалата част от крема и загладете. Потопете в сока от компот 11 бишкоти и ги подредете отгоре върху крема плътно една до друга. Сложете терина в хладилника за около 4-5 часа или около 2 часа във фризера. В подходяща чиния обърнете терина с бишкотите надолу. Внимателно отстранете фолиото. Преди сервиране може да охладите допълнително за по-дълго време терина във фризера. Леденото удоволствие ще допълни страхотния вкус.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност