500 гр пилешки гърди
2 скилидки чесън
1 с.л. соев сос
3 с.л.мед
1 лимон (сокът)
1 копмпот праскови
1 куб.пил бульон
400 гр. талиатели
50 мл олио
1 с.л. царевично нишесте
Сол, черен пипер на вкус
Прави се марината от счукания чесън, соевия сос, сока на лимона и меда. Нарязва се пилешкото на късчета и се овалва в маринатата. Оставя се в хладилник 2 часа да се маринова.
Прасковите се отцеждат и нарязват на ситно, пасират се с 150 мл от сока да стане на пюре.
Талиателите сваряваме според оказанията на опаковката и ги изцеждаме, а булъончето разтваряме във 100 мл вряла вода. Маринованото месо отцеждаме и запържваме в олиото до златисто кафяво, прибавя му се бульона и се оставя 10 мин да се задушава. Добавя се пюрето от праскови и се задушава за още 3 мин. + сол и черен пипер .Нишестето разтваряме в малко вода и прибавяме към месото, за да се посгъсти соса. Бърка се непрекъснато до сгъстяване.
Поднася се в чиния с талиатели, късчета пилешко и сос от праскови
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.