Продукти:
4 лъжички непосладен тъмен шоколад,
½ масло, 2 пакечета ванилия,
2 супени лъжици брашно,
2 супени лъжици захар,
1 лъжица и ½ бакпулвер,
Сода за хляб 1 кафена лъжичка,
1 кафена лъжичка сол,
1 лъжица прясно мляко,
4 яйца
Приготвяне:
• Загрейте фурната до 350 градуса
• В една малка тенджера с дълбоко дъно се стопява шоколада на късове, като се разбърква на слаб огън, докато стане гладък. Отстранява се от огъня и се разбърква с ванилията.
• В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта.
• Добавете сместа от шоколад, мляко и яйца
• Разстелете сместа в намазнена и набрашнена тава
• Печете за 30-35 минути