Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата "Цезар" с кейл

Един зимен вариант на любимата класика

20’ Подготовка
5’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г кейл, почистен от дръжките и жилките, след което нарязан на едро
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 филии хляб, нарязани на едри кубчета
  • Половин глава зелена салата, разделена на листа
  • 1 авокадо, нарязано на едро
  • 30 г настърган пармезан

За дресинга:

  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 2 рибки аншоа, нарязани на ситно
  • 15 г пармезан, настърган
  • 5 с.л. майонеза
  • 1 с.л. бял винен оцет

Начин на приготвяне:

  1. Сложете кейла в купа заедно с една супена лъжица олио и хубава щипка сол, след което го намачкайте внимателно и леко. Оставете го настрани.
  2. Загрейте фурната на 200 градуса. Разпределете хляба в плоска тава и го поръсете със зехтин. Изпечете го за 10 мин., докато стане златист и хрупкав. Извадете го и го оставете настрани.
  3. При кейла сложете авокадото, зелената салата и пармезана. Разбъркайте.
  4. Смесете продуктите за дресинга и ги разбъркайте добре. Ако се налага, сложете малко вода, тъй като трябва да получите консистенцията на кисело мляко.
  5. Изсипете дресинга върху салатата, сложете крутоните и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин салата хляб авокадо пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче