Необходими продукти:
- 400 г кейл, почистен от дръжките и жилките, след което нарязан на едро
- 2 с.л. зехтин
- 2 филии хляб, нарязани на едри кубчета
- Половин глава зелена салата, разделена на листа
- 1 авокадо, нарязано на едро
- 30 г настърган пармезан
За дресинга:
- 1 скилидка чесън, пресована
- 2 рибки аншоа, нарязани на ситно
- 15 г пармезан, настърган
- 5 с.л. майонеза
- 1 с.л. бял винен оцет
Начин на приготвяне:
- Сложете кейла в купа заедно с една супена лъжица олио и хубава щипка сол, след което го намачкайте внимателно и леко. Оставете го настрани.
- Загрейте фурната на 200 градуса. Разпределете хляба в плоска тава и го поръсете със зехтин. Изпечете го за 10 мин., докато стане златист и хрупкав. Извадете го и го оставете настрани.
- При кейла сложете авокадото, зелената салата и пармезана. Разбъркайте.
- Смесете продуктите за дресинга и ги разбъркайте добре. Ако се налага, сложете малко вода, тъй като трябва да получите консистенцията на кисело мляко.
- Изсипете дресинга върху салатата, сложете крутоните и поднесете.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО