Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата с дресинг "Цезар"

Едно кулинарно изкушение от Soul & Pepper TV

от
Soul & Pepper
Soul & Pepper

Кулинарният телевизионен канал Soul & Pepper, който е част от семейството на Dir.bg, предлага образователно и същевременно забавно съдържание, представено от свежи лица със завладяващи идеи. Целта на Soul & Pepper е да мотивира зрителите да придобият усет към здравословната храна и да изследват произхода на отделните продукти, включени в рецептите.

Кулинарните видео изкушения на Soul & Pepper могат да бъдат гледани онлайн само във "Вкусотиите" на Dir.bg.

Насладете се на днешното ни предложение:

Салата с дресинг "Цезар"

Необходими продукти:

  • 3 дебели филии хляб Чабата
  • 4 малки глави салата бейби джем- листата отделени
  • 50 г пармезан- на лентички или настърган

За дресинга:

  • 6 филета аншоа
  • 2 скилидки чесън, намачкани
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 25 мл ябълков оцет
  • 1 разбито яйце
  • 80 мл зехтин
  • 20 г пармезан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса. Накъсайте хляба на хапки и ги запечете във фурната за 10-15 мин. Готовите хрупкави хлебчета прехвърлете в купа.
  2. На правете дресинга: счукайте в хаванче аншоата и чесъна на паста. Смесете с горчицата, оцета и яйцето- пасирайте до хомогенност. Постепенно добавете и зехтина.
  3. В купа сложете ½ от дресинга и листата салата. Разбъркайте. Добавете хлебчетата и залейте с останалия дресинг. Поръсете с пармезан.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън горчица салата ябълков оцет яйца хляб пармезан аншоа чабата

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче