Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата от риба тон и маслини

Отлично мезе за следработната напитка

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
5’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Това е една много свежа салата, която комбинира разнообразни вкусове. Хрупкава и нежна, тя гали небцето и е отличен съпровод на по-твърдите летни питиета като водка, ракия, узо или ципуро.

Необходими продукти:

  • 1 консерва риба тон, отцедена и накъсана на парчета
  • 15 черни маслини, без костилки
  • 2 червени чушки, нарязани
  • 1/4 ч.ч. сирене, натрошено
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. лимонов сок
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 варени яйца, нарязани на четвъртинки
  • 3 репички, нарязани на едро
  • Чери домати, по желание
  • 2 листа айсберг, накъсани на едри парчета

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа се смесват рибата тон, маслините, чушките, репичките, айсбергът, зеленият фасул и сиренето фета.
  2. В друга по-малка купа се прави смес от зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер. Изсипва се върху салатата и всичко се разбърква добре.
  3. Отгоре се нареждат чери доматите и варените яйца.
  4. Салатата задължително се охлажда преди сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чери домати салата яйца чушки лимонов сок зелен фасул сирене маслини айсберг репички риба тон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче