Това е една много свежа салата, която комбинира разнообразни вкусове. Хрупкава и нежна, тя гали небцето и е отличен съпровод на по-твърдите летни питиета като водка, ракия, узо или ципуро.
Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон, отцедена и накъсана на парчета
- 15 черни маслини, без костилки
- 2 червени чушки, нарязани
- 1/4 ч.ч. сирене, натрошено
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. лимонов сок
- Сол и черен пипер на вкус
- 2 варени яйца, нарязани на четвъртинки
- 3 репички, нарязани на едро
- Чери домати, по желание
- 2 листа айсберг, накъсани на едри парчета
Начин на приготвяне:
- В голяма купа се смесват рибата тон, маслините, чушките, репичките, айсбергът, зеленият фасул и сиренето фета.
- В друга по-малка купа се прави смес от зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер. Изсипва се върху салатата и всичко се разбърква добре.
- Отгоре се нареждат чери доматите и варените яйца.
- Салатата задължително се охлажда преди сервиране.
ИЗБРАНО