Необходими продукти: 3 пилешки бутчета – горна част, 1кг. картофи морков, домат, 1 лимон, 2 с.л. соев сос, 1 ч.л. чесън на прах, 1 гл. лук, 1 ч.ч. бира, 50 гр. масло, 300 мл. течна сметана, 3 мариновани краставички, Босилек, Чубрица, Сол, Черен пипер, Олио
Начин на приготвяне:
Изцежда се половината лимон. Прави се марината от сока, соевия сос, сол и черен пипер на вкус и чесъна на прах.
С маринатата се натриват добре бутчетата и се оставят за около два часа да се овкусят.
Когато са готови се слага в тавичка малко мазнина, подреждат се бутчетата, отгоре се слагат резенчета масло, прибавя се останалият лимон нарязан на филийки, нарязаните домат и морков и се заливат с чашата бира. Долива се и чаша топла вода и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна.
Докато бутчетата се пекат се прави сметановият сос.
На котлон в съд се задушават в малко мазнина нарязани на ситно, лука и краставичките. Прибавя се сметаната. Подправя се със сол, черен пипер, чубрица и босилек. Когато бутчетата са готови се слагат в порционни чинии и се поднасят с картофите.
Необходими продукти: 3 пилешки бутчета – горна част, 1кг. картофи морков, домат, 1 лимон, 2 с.л. соев сос, 1 ч.л. чесън на прах, 1 гл. лук, 1 ч.ч. бира, 50 гр. масло, 300 мл. течна сметана, 3 мариновани краставички, Босилек, Чубрица, Сол, Черен пипер, Олио
Начин на приготвяне:
Изцежда се половината лимон. Прави се марината от сока, соевия сос, сол и черен пипер на вкус и чесъна на прах.
С маринатата се натриват добре бутчетата и се оставят за около два часа да се овкусят.
Когато са готови се слага в тавичка малко мазнина, подреждат се бутчетата, отгоре се слагат резенчета масло, прибавя се останалият лимон нарязан на филийки, нарязаните домат и морков и се заливат с чашата бира. Долива се и чаша топла вода и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна.
Докато бутчетата се пекат се прави сметановият сос.
На котлон в съд се задушават в малко мазнина нарязани на ситно, лука и краставичките. Прибавя се сметаната. Подправя се със сол, черен пипер, чубрица и босилек. Когато бутчетата са готови се слагат в порционни чинии и се поднасят с картофите.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност