за 2 порции:
1 пилешко филе пеперуда
лимонов сок
1/2 лимон
черен пипер
мадраско къри
за киноата
1 ч.ч. киноа
2 ч.ч. вода (пилешки бульон)
2 с.л. зехтин
1 малка глава кромид лук
1 морков
1 малка чушка
200 г пресен спанак
2-3 скилидки чесън
1/4 ч.л.сол
1/4 ч.л.кимион
лют пипер по желание
Пилешките филета се разрязват и се оформят две пържоли. Поръсват се обилно с лимонов сок и черен пипер. Оставят се за 15 минути поне. После се запичат на грил тиган, най-лесно е за 2 порции.
В дълбок съд се загрява мазнината и в нея се задушават нарязаните на много ситно лук, морков и чушка. След като зеленчуците омекнат, се прибавя нарязаният на дребно спанак. Разбърква се няколко пъти и се слага нарязаният на дребно чесън.
Следва измитата киноа* и 2 чаши вода. Добавят се останалите подправки.
Вари се на слаб огън до пълното поемане на водата от киноата (около 12 минути). Оставя се да изстине под капака.
* киноата се мие лесно в цедка
за 2 порции:
1 пилешко филе пеперуда
лимонов сок
1/2 лимон
черен пипер
мадраско къри
за киноата
1 ч.ч. киноа
2 ч.ч. вода (пилешки бульон)
2 с.л. зехтин
1 малка глава кромид лук
1 морков
1 малка чушка
200 г пресен спанак
2-3 скилидки чесън
1/4 ч.л.сол
1/4 ч.л.кимион
лют пипер по желание
Пилешките филета се разрязват и се оформят две пържоли. Поръсват се обилно с лимонов сок и черен пипер. Оставят се за 15 минути поне. После се запичат на грил тиган, най-лесно е за 2 порции.
В дълбок съд се загрява мазнината и в нея се задушават нарязаните на много ситно лук, морков и чушка. След като зеленчуците омекнат, се прибавя нарязаният на дребно спанак. Разбърква се няколко пъти и се слага нарязаният на дребно чесън.
Следва измитата киноа* и 2 чаши вода. Добавят се останалите подправки.
Вари се на слаб огън до пълното поемане на водата от киноата (около 12 минути). Оставя се да изстине под капака.
* киноата се мие лесно в цедка